Auction 053 Judaica, Chassidut and Kabbalah – Letters and Manuscripts – Objects and Photographs
Likutei Torah (by the Baal HaTanya) – All Four Parts – Vilna, 1904
Opening: $100
Sold for: $125
Including buyer's premium
The description and condition report appear below in Hebrew. For information in English, please contact us at [email protected]
ספר לקוטי תורה, חלקים א-ד, מאמרי חסידות על חומשים ויקרא, במדבר ודברים, על המועדים ועל מגילת שיר השירים, מאת האדמו"ר הזקן רבי שניאור זלמן מליאדי בעל התניא והשו"ע. ווילנא, דפוס האלמנה והאחים ראם, תרס"ד 1903-1904. ארבעה חלקים (בארבעה כרכים).
ספר "לקוטי תורה" הוא מספרי היסוד החשובים ביותר של תורת חסידות חב"ד. בספר נדפסו המאמרים שעל החומשים ויקרא-דברים (ועל פרשיות בשלח ופקודי מחומש שמות), והמאמרים על המועדים ועל מגילת שיר השירים. מאמרי אדמו"ר הזקן על החומשים בראשית ושמות נדפסו קודם לכן בספר "תורה אור".
מעבר לשער השני של כרך א, "מודעה רבה", ובה מתארים המו"לים את עבודת ההגהה על המהדורה הזו שלפנינו: "...הוספנו עתה להגיה את כל הדרושים... בהגהה מדויקת מאד ונתקנו הרבה תיקונים נחוצים... גם נתוספו הרבה הגהות אשר היו מוכנות לדפוס ובשגגת המעתיקים נשמטו בדפוס ראשון ואחריו בכל הדפוסים. את ההגהות האלה הוספנו עתה. ההגהה רוב גדול הוא מגוף כתי"ק. ואשר אינו נמצא אצלנו גוף כתי"ק הגהנו מהרבה העתקות אשר נמצא אצלנו ואשר השגנו העתקות נאמנות שיכולים לסמוך עליהן. ואחרי כל זה יגענו הרבה לברר וללבן ביגיעה עצומה ובזהירות יתירה בשיקול הדעת לכוון בעזרתו יתברך אל אמיתית הדבר...".
חתימות בעלות בדף השער של כרך ויקרא וכרך דברים: "מנחם ---".
ארבעה חלקים בארבעה כרכים:
• חלק א (ויקרא): [4], ח; נד דף.
• חלק ב (במדבר): [1], צו דף.
• חלק ג (דברים): [1], ק דף.
• חלק ד (שיר השירים): [1], נא דף.
27.5 ס"מ. נייר שביר מעט. מצב טוב. כתמים קלים בכמה דפים. קרעים קלים בשוליים (קרע לרוחב הדף בדף א של כרך ויקרא). מספר דפים מנותקים. רישומים. כריכות חדשות, תואמות.
Chabad Books
Chabad Books