Auction 049 Judaica, Cassidhut and Kabbalah - Letters and Manuscripts - Prints and Photographs

Letter of Wedding Wishes – By Rabbi Chanoch Tzvi Levin, Av Beit Din of Bendin, Son-in-Law of Sefat Emet of Ger – Bendin, 1932

Opening: $120
Sold for: $550
Including buyer's premium

The description and condition report appear below in Hebrew. For information in English, please contact us at [email protected]

מכתב על גבי גלויה רשמית, בכתב ידו וחתימתו של הגאון החסיד רבי חנוך צבי לוין אב"ד בנדין (חתן האדמו"ר בעל ה"שפת אמת" מגור). בנדין, תרצ"ב 1932.
נשלח אל משפחת מייזלר בווארשא, עם ברכות לנישואין לחתן ולכלה, לאמם [האלמנה] ולכל משפחתם "בני הרה"ח המפ'[ואר] רי"א ז"ל, שיחי'[ו] כולם בטוב". במכתב גם מוזכרים קרובי המשפחה: "...וכ"ק הרהגה"ח מליסק שליט"א וכ"ק הרה"צ מראספשע שליט"א [כנראה האדמו"ר בן הרה"ק אברהם משה וועלטפרייד מראספשע הסמוכה לפיעטרקוב] וכ' המח'[ותן] ההשנ"י עלביינגער שי' לאוי"ט [שיחיה לאורך ימים טובים] עם כל אשר לו ע"ב מז"ט לכולכם ותשבעו נחת, כנפש הדו"ש - חנוך צבי".
הגאון רבי חנוך צבי הכהן לוין (תרל"א-תרצ"ה), גאון מופלג, ממנהיגי יהדות פולין החרדית. חתנו של האדמו"ר מגור בעל "שפת אמת", ונינו של האדמו"ר רבי חנוך הניך הכהן מאלכסנדר. נשא בשנת תרמ"ז את בתו הצעירה של רבו האדמו"ר מגור, ומאז היה סמוך על שולחנו כשהוא עוסק בתורה ובחסידות. במשך השנים הפך להיות אחת הדמויות המרכזיות במלכות בית גור, עוד בימי חותנו בעל ה"שפת אמת", ובשנים שלאחר מכן היה יד-ימינו של גיסו האדמו"ר בעל "אמרי אמת". ברוב טובו ופקחותו פעל רבות בצרכי הציבור, רודף צדקה וחסד ומשכין שלום בין איש לרעהו ובין איש לאשתו. בשנת תרפ"א נתקבל לאב"ד העיר בנדין והיה נערץ ואהוב על כל שכבות הציבור. מתורתו נדפסו הספרים "יכהן פאר". בנו המפורסם הוא רבי יצחק מאיר הכהן לוין (חתנו של דודו האדמו"ר רבי אברהם מרדכי מגור) מנהיג "אגודת ישראל" בפולין ובארץ ישראל, שלימים היה מחותמי "מגילת העצמאות", וכיהן כשר הסעד בממשלה הראשונה של מדינת ישראל.
גלויה. 10.5X13.5 ס"מ. מצב טוב. כתמים. שני נקבים, עם פגיעה קלה בטקסט.

Letters – Chassidut
Letters – Chassidut